مرتضی برزگر

پدر، همسر و غمگین معاصر

داستان نویس

معلم داستان نویسی

مدیر آی‌تی و CRM

کارشناس تولید محتوا

مرتضی برزگر

پدر، همسر و غمگین معاصر

داستان نویس

معلم داستان نویسی

مدیر آی‌تی و CRM

کارشناس تولید محتوا

نوشته های بلاگ

هر آدمی، قصه‌ای دارد

24 مهر 1395 نوشته‌ها

هر آدمی، قصه‌ای دارد. قصه‌ای که سال‌هاست توی دلش نگاه داشته و دارد خفه‌اش می کند. قصه‌ای که امیدوار است روزی بتواند روایتش کند. من هم روزی قصه‌ای داشتم که دلم می خواست بنویسمش. اولین معلم نوشتنم، عرفان نظر آهاری بود. یادم داد چطور از حواسم استفاده کنم، چطور واژه ها را کنار هم بچینم و چطور ایده ها را کشف کنم. توی اولین جلسه کلاس گفت: ما می‌نویسیم که حال‌مان خوب شود. و شد.
بعدها، کاوه فولادی‌نسب، فرمِ نوشتن را یادمان داد. طراحی ساختمان داستان. رسیدن از یک طرح ساده به یک داستان ایده آل با رعایت معیار ها. بختم زد و عباس آقای معروفی، شش ماه برایمان وقت گذاشت. از تکنیک‌های نوشتن گفت. از فلاش بک. از راست نمایی. هم‌زمان، کارگاه‌های داستان سیامک جان گلشیری را هم شرکت می‌کردم. هنوز هم. سال‌هاست که هر دوشنبه کوله‌ام را می اندازم روی دوشم و جایی ته کلاس می‌نشینم. گوش می‌کنم که این جنتلمنِ دوست داشتنی، چگونه منطق داستان‌ها را موشکافی می‌کند و چطور کمک می‌کند که دیالوگ‌ها خوش تراش تر شود یا مکان داستان در بیاید.
و حالا من قصه‌ام را نوشته ام. قصه‌هایم را و دیدم باز قصه‌های تازه تری دارم. قصه‌های بلندتر. خدا دوستم داشت که با مهدی جان یزدانی خرم آشنا شدم. آن هم درست وقتی که رمانم پیش نمی‌رفت. رمانی که شاید مهمترین طرحِ همه زندگی‌ام بود، اما به صفحه ده نرسیده، رهایش کرده بودم. راستش را بخواهید دوستش هم نداشتم. اما حالا با کمک های مهدی، رمانم به فصل شانزدهم رسیده و من دوستش دارم. فضایش را. آدم‌هایش را. اتفاق‌هایش را.
این‌ها را گفتم که بدانید خوب نوشتن، یک فرایند زمان‌بر است. نیاز به تمرین و تجربه دارد و البته استاد می‌خواهد. من خودم را استاد نمی‌دانم. یعنی هنوز دانشی از خودم ندارم که بخواهم به این‌ها اضافه کنم. با این‌حال، اکنون که قرار است کارگاه داستانم را برگزار کنم، سعی خواهم کرد که همه آموخته‌های این سال‌ها را، برای شما بازگو کنم. کمک کنم که بتوانید مهم‌ترین داستان زندگی‌تان را بنویسید. آماده دو ماه و نیم تلاش و تمرین بی وقفه هستید؟
.
.
پانویس: این دوره، در ده جلسه دوساعته برگزار می شود. با توجه به ظرفیت 15 نفری کارگاه و علاقمندی رفقا، اولویت با کسانی است که زودتر ثبت نام خود را به پایان رسانده‌اند. سوالات خود را می توانید از طریق موسسه هونِر با شماره تلفن های 66703605 و 66702903 و یا یکی از راه های ارتباطی من بپرسید. لطفن با بازنشر این نوشته و تصویر ?، دوستان خود را نیز از برگزاری این دوره مطلع کنید. متشکرم.

برچسب:
یک دیدگاه بنویسید